Държавата и военния завод се разбраха. Емко получава обратно всички договори

...
Държавата и военния завод се разбраха. Емко получава обратно всички договори
Коментари Харесай

Държавата и `Емко` се разбраха, служителите отмениха протестите

Държавата и военния цех се схванаха.  " Емко " получава назад всички контракти с " Кинтекс ", които им бяха отнети през лятото, стана ясно след среща сред представители на оръжейната компания, икономическия министър Емил Караниколов и премиера Бойко Борисов. 

" Взе се най-правилното решение за нашата страна като цяло, което значи ние да запазим нашия имидж, на България, на външните пазари, да работим все по този начин сполучливо, както сме работили до момента и този пример на съдействие сред държавна и частна компания да продължи да работи напред ", разгласи след договарянията притежателят на завода Емилиян Гебрев.

Той уточни, че съдействието ще продължи и отсега нататък, само че може би е добре, че се е стигнало дотук, с цел да се изчистят съществуващите неясноти. 

Гебрев благодари на Борисов за намесата и регистрира като неточност от тяхна страна, че не са се обърнали по-рано към него. 

Гебрев посочи, че плануваният за на следващия ден митинг няма да се състои. 

До митингите на чиновниците се стигна, откакто договорите на " Емко " бяха дадени на ВМЗ-Сопот, тъй като лицензът за търговия на завода беше лишен.

В края на предходната седмица стана ясно, че страната връща лиценза за търговия на „ Емко ”.

Вчера Борисов се срещна с служащи, участващи в митинга, които настояха да се срещнат персонално с него. Той изиска управлението на предприятието да се срещне с министъра на стопанската система, с цел да изчистят противоречивите въпроси към подписаните от " Емко " контракти. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР